Ta hand om dina tänder

När du kommer på en undersökning börjar vi alltid med att du får svara på några frågor om din hälsa. Om du äter medicin underlättar det om du tar med en medicinlista. Vid ditt första besök är det också viktigt att du har med dig giltig legitimation.

Vid undersökningen går vi igenom hälsan på tänder och tandkött. Det ingår även röntgenbilder i basundersökningen.

I samband med undersökningen samtalar vi om din munhälsa och du får råd om hur du på bästa sätt ska sköta dina tänder. Mindre tandstensbeläggningar kan tas bort vid undersökningstillfället.

Om du behöver behandling gör vi tillsammans en plan och du får ett kostnadsförslag.

Basundersökning, utförd av tandläkare
1040 :-
  • 4 st röntgenbilder för kontroll av karies, tandlossning och även tandsten.
  • Kontroll av munslemhinnan, dvs. tunga, gom, insidan av läppar, munbotten och tandkött.

Vad Tittar Tandläkaren Efter?

Tandstatus

Tandläkaren kommer att gå igenom dina tänder för att se om de finns någon karies, om de är trasiga, spruckna eller har några skador som behöver åtgärdas.

Karies

Vid undersökningstillfället tas röntgenbilder. Det tandläkaren främst tittar efter när de granskar röntgenbilderna är karies (hål i tänderna).

Tandsten och plack

Tandläkaren kommer att kontrollera om det finns tandsten och plack på dina tänder. Lite tandstensborttagning ingår i undersökningen annars bokas en ny tid för detta. Om du har mycket tandsten kan du behöva komma till en tandhygienist. Vi brukar i sådana fall remittera dig till en tandhygienist vi samarbetar med.

Tandkött

Tandläkaren kommer att bedöma tandköttens hälsa genom att kontrollera om det finns tecken på rödhet, svullnad eller blödning. Tandläkaren kontrollerar även om det finns några tandköttsfickor vilket kan indikera tandlossningsproblem.

Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan, är det något akut så ring oss på 018-444 33 55.

    © Exclusive Care Sweden AB

    [trustreviews id=4949]

    [grw id=”3346″]

    Wallingatan 1