SKALFASADER

Om man vill korrigera har sneda tänder, mindre glipor eller mindre frakturer kan skalfasader vara ett alternativ.

VAD ÄR SKALFASADER

Skalfasader är lövtunna skikt av porslin som fästs på tändernas utsida för att korrigera sneda tänder, mindre glipor och mindre frakturer. Det är även vanligt att man använder skalfasader för att åtgärda missfärgade tänder.

Till skillnad från tänderna missfärgas inte skalfasader av kaffe, te, rödvin etc. Många patienter väljer att göra en tandblekning innan behandling med skalfasader för att få ett så vackert resultat som möjligt. Efter tandblekning bör man vänta ungefär två veckor för att tandfärgen ska stabilisera sig innan man väljer färg till skalfasaderna.

Skalfasader tål tuggtryck mycket bra, dock kan de vara känsliga för drag- och slitkrafter. Man bör således undvika att öppna kapsyler och knäcka nötter med tänderna. Gnisslar man tänder kan det också påverka skalfasaderna negativt. Ibland rekommenderar vi våra patienter att använda bettskena om natten för att skydda sina fasader.

 

Behandlingsgång

Uppvaxning

Om vill se om skalfasader är ett alternativ för dig kan vi börja med att göra en så kallad uppvaxning, vi tar då avtryck av dina tänder och tandteknikerna tillverkar en modell med skalfasader i vax så får en uppfattning om hur det kan se ut.

Avtryck

Innan avtryck måste en liten mängd av den naturliga tandsubstansen avlägsnas från de tänder som skalfasaderna skall fästas på, detta görs för att skapa utrymme för fasaderna. Sedan tar vi avtryck av dina tänder som sedan skickas iväg till tandtekniker som tillverkar dina skalfasader.

Fastsättning

När fasaderna anlänt från tandteknikerna och du har godkänt färg och form så cementerar vi fast fasaderna.
Att tänka på

Skalfasader kräver regelbunden skötsel precis som dina vanliga tänder. Det är en permanent behandling, och när dina tänder har preparerats för skalfasader kan du inte gå tillbaka till ditt ursprungliga tillstånd.

Innan du bestämmer dig för skalfasader, bör du alltid diskutera alternativ och förväntningar med oss för att se om detta är rätt behandling för dig.

Snabbare resultat

Jämfört med andra tandvårdsalternativ som till exempel tandreglering kan skalfasader ge snabbare resultat

Minimalt invasiv

Behandlingen kräver minimal borttagning av tandsubstans, vilket gör den mindre invasiv än vissa andra tandvårdsalternativ.

Naturligt utseende

Skalfasaderna kan utformas för att matcha din naturliga tandfärg och form, vilket ger ett naturligt resultat.

Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan, är det något akut så ring oss på 018-444 33 55.

    © Exclusive Care Sweden AB

    [trustreviews id=4949]

    [grw id=”3346″]

    Wallingatan 1