Implantat

Om du saknar en eller flera tänder är det möjligt att dessa kan ersättas med implantat.

Tand
VAD ÄR IMPLANTAT?

Vid behandling med implantat fäster man en ”skruv” av titan ner i tandbenet (där tandens rötter tidigare suttit). När den har läkt fast, vilket vanligen tar mellan 6 och 8 veckor, sätter man en krona ovanpå.

Implantatet går att använda som en vanlig tand. Precis som med dina andra tänder är det viktigt att du är noga med att hålla rent kring implantatet. Vi kommer tillsammans med dig gå igenom hur du ska sköta ditt nya implantat.

Vi utför samtliga steg i din implantatbehandling här på kliniken, i vissa fall remitterar vi till specialist för delar av behandlingen.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Konsultation

Första steget är att genomgå en konsultation hos oss. Under konsultationen kommer vi att utvärdera din orala hälsa, ta röntgenbilder och diskutera dina mål och förväntningar.

Planering

Baserat på utvärderingen kommer vi att planera behandlingen. I vissa fall remitterar vi vidare den kirurgiska delen till käkkirurg. Om vi har kommit fram till att implantat är ett bra alternativ för dig bokar vi in en tid för operation.

Operation

Att operera in implantatet är nästa steg. Implantatet placeras i käkbenet på den plats där den förlorade tanden tidigare suttit. Implantatet är en skruvliknande struktur som fungerar som en konstgjord tandrot.

Inläkning

Efter placeringen av implantatet måste käkbenet börja växa och integreras med implantatet. Denna process är avgörande för att skapa en stabil grund för den nya tanden. Inläkningen kan ta flera månader.

Avtryck för protetik

När implantatet har växt fast i käkbenet kan vi ta avtryck för för protetiken, detta kan vara en krona eller en bro. Vi skickar sedan iväg avtrycken till tandteknikerna för tillverkning.

Sätta fast protetiken

Nästa steg är att skruva fast protetiken (kronan eller bron) i implantatet. Protetiken är utformad för att matcha dina naturliga tänder i färg, form och funktion.
Eftervård

Efter implantatbehandlingen krävs regelbunden eftervård. Om man inte sköter sin munhygien efter man har fått implantat kan man drabbas av periimplantit, vilket innebär att implantatet förlorar sitt fäste i käkbenet. Därför är det viktigt att bortsta tänderna, använda tandtråd och komma på årliga kontroller.

Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan, är det något akut så ring oss på 018-444 33 55.

    © Exclusive Care Sweden AB

    [trustreviews id=4949]

    [grw id=”3346″]

    Wallingatan 1