Bettskena

Många människor gnisslar eller pressar ihop tänderna hårt när de sover. Detta kan bero på stress eller oro på dagen och vara tillfälligt. Det kan även vara en sömnstörning och något du gör mer regelbundet.

Tand

Tandgnissling

Oavsett kan tandgnissling och tandpressning medföra både skador på tänderna och smärta från käkmuskler samt huvudvärk. Ibland är det inte säkert att du som patient noterat detta men att dina tänder uppvisar tydliga spår av slitage. För att förhindra slitage och avhjälpa spända käkar och huvudvärk kan man låta göra en bettskena som man använder på natten.

När vi gör en bettskena tar vi avtryck av dina tänder och skickar iväg dessa till en tandtekniker som tillverkar din bettskena. Denna är specialutformad för dina tänder och din bettsituation. Det kan krävas lite övning för att lära sig att sova med en bettskena. När du får din bettskena bokar vi in en tid för efterkontroll och vid behov justering av skenan. Efterkontrollen och justeringen ingår i kostnaden för bettskenan och är inget du behöver betala extra för.

Skydd för tänderna

Bettskenor är effektiva för att skydda dina tänder mot skador vid nattlig bruxism (tandgnissling) eller daglig tandpressning. De fungerar som en barriär mellan över- och underkäken och minskar risken för att tandemaljen slits ned eller att tänderna skadas.
ritad tand

Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan, är det något akut så ring oss på 018-444 33 55.

    © Exclusive Care Sweden AB

    [trustreviews id=4949]

    [grw id=”3346″]

    Wallingatan 1