Akutbesök

Om du upplever tandvärk eller andra akuta besvär är det viktigt att kontakta oss för en noggrann undersökning och diagnos. Vi kan sedan rekommendera lämplig behandling för att lindra smärtan och lösa det underliggande problemet. Ofta kan det vara så att vi måste boka ytterligare besök för att åtgärda problemet. Regelbundna tandläkarbesök och god munvård kan bidra till att förebygga tandvärk.

Prisexempel akutbesök

Åtgärd
p103
Kompletterande eller akut undersökning, utförd av tandläkare
Pris
485 kr
Åtgärd
p301
Sjukdoms- eller smärtbehandling, mindre omfattande
Pris
480 kr
Åtgärd
p121
Röntgenundersökning, en bild, eller flera bilder av en tandposition
Pris
80 kr
Totalt:
1045 kr
Orsaker till tandvärk

Karies

Karies kan leda till tandvärk. När bakterier i munnen bryter ned socker och stärkelse i mat bildas en syra som skadar tandens emalj, detta kan leda till hål i tänderna (karies). Om kariesangreppet inte åtgärdas kan det leda till smärta när de djupare delarna av tanden, inklusive nerven, blir påverkade.

Infektion

Om bakterier tar sig in i tanden eller omgivande vävnad kan det uppstå en infektion. Infektioner i tanden eller i omgivande vävnad kan vara mycket smärtsamma. Om infektionen får fortgå kan det leda till att man får en abscess (varböld).

Frakturer

Fysiska skador på tänderna, såsom sprickor eller frakturer, kan orsaka akut tandvärk

Tandköttsproblem

Gingivit (tandköttsinflammation) och mer allvarliga tandköttsproblem kan orsaka smärta och obehag i tandköttet.

Tandgnissling

Bruxism, eller tandgnissling och tandpressning, kan skapa överdriven tryck på tänderna och orsaka tandvärk och tandslitage.

Ilningar

Exponerade tandhalsar, som kan uppstå på grund av emaljslitage eller om tandköttet dragit sig tillbaka, kan orsaka känslighet och smärta när du äter eller dricker något varmt, kallt eller sött.

Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan, är det något akut så ring oss på 018-444 33 55.

    © Exclusive Care Sweden AB

    [trustreviews id=4949]

    [grw id=”3346″]

    Wallingatan 1