Hem / Tandvård / Skalfasader

Skalfasader

Skalfasader – en estetisk behandling för ett vackert leende

skalfasad 1

2 skalfasader

skalfasad 3

4 skalfasader

skalfasad 2
2 skalfasader

Skalfasader är lövtunna skikt av porslin som fästs på tändernas utsida för att korrigera sneda tänder, mindre glipor och mindre frakturer. Det är även vanligt att man använder skalfasader för att åtgärda missfärgade tänder. Till skillnad från tänderna missfärgas inte skalfasader av kaffe, te, rödvin etc. Många patienter väljer att göra en tandblekning innan behandling med skalfasader för att få ett så vackert resultat som möjligt. Efter tandblekning bör man vänta ungefär två veckor för att tandfärgen ska stabilisera sig innan man väljer färg till skalfasaderna.

Skalfasader tål tuggtryck mycket bra, dock kan de vara känsliga för drag- och slitkrafter. Man bör således undvika att öppna kapsyler och knäcka nötter med tänderna. Gnisslar man tänder kan det också påverka skalfasaderna negativt. Ibland rekommenderar vi våra patienter att använda bettskena om natten för att skydda sina fasader.

Vi tar även hjälp av ett program som heter Smile Design för att du som patient ska kunna förmedla din vision på ett enkelt sätt.

Smile Design