Hem / Om kliniken

Om kliniken

Vi hälsar gamla och nya patienter varmt välkomna till privatkliniken Wallingatan 1 i Luthagen. Här tar vi hand om hela familjens tänder. Vi utför bastandvård, oralkirurgi, implantat, skalfasader, tandblekning etc i lugn och trevlig miljö. Med dig i centrum kommer vi gemensamt fram till en behandling som passar dig och dina önskemål.


Samuel Eriksson, tandläkare och VD

Att kunna vara tillgänglig för mina patienter och hålla en hög servicenivå var några av orsakerna till att jag 2012 öppnade min egen mottagning. Tidigare arbetade jag på Folktandvården Dragarbrunn, där var jag från 2006. Under en tid arbetade jag även som tandläkare i London. Jag utbildade mig vid Karolinska Institutet i Stockholm.

För mig som tandläkare är det viktigt att du som patient känner dig trygg och omhändertagen samt att du känner dig delaktig och införstådd i din behandling.

Enligt mig är tandläkare det bästa jobb som finns och jag brinner för att ge dig som patient den allra bästa vården!

Några av mina efterutbildningar:

Benuppbyggnad inför implantatkirurgi
-med fokus på benersättningsmaterial, Straumann, Gävle.

Implantatkirurgi, Straumann, Göteborg

Soft Tissue Management and Bone Augmentation
Success factors in the Treatment of Osseous defects and
Treatment of Gingival Recessions, Straumann, Berlin

Azzalure (Botox), Q-Med, Uppsala

Oto-rhino-laryngologi (öron-näsa-hals), Läkarprogrammet Uppsala Universitet

Protetiskt omhändertagande, Landstinget i Uppsala län

Dentoalveolär kirurgi f. allmäntandläkare, Umeå Universitet

Arbetskurs i dentoalveolär kirurgi för tandvårdsteamet, Käkkirurgiska kliniken, Akademiska sjukhuset


Erika Casteryd, tandläkare och biträdande klinikchef

Jag heter Erika och har jobbat här på kliniken sedan sommaren 2014. Jag utbildade mig till tandläkare vid Karolinska Institutet i Stockholm men jag är ursprungligen från Uppsala så att komma tillbaka till min hemstad kändes självklart för mig. Tandläkaryrket är ett varierande yrke som ständigt stimulerar och utmanar mig – det är detta som gör det till världens bästa jobb. Jag tycker mycket om att arbeta med människor och har alltid nära till skratt. Jag tar gärna hand om dig som är tandvårdsrädd och är intresserad av både kirurgi och protetik.

Några av mina efterutbildningar:

Benuppbyggnad inför implantatkirurgi
-med fokus på benersättningsmaterial, Straumann, Gävle.

Soft Tissue Management and Bone Augmentation
Success factors in the Treatment of Osseous defects and
Treatment of Gingival Recessions, Straumann, Berlin

Restylane, Galderma, Stockholm


Yasmine Campbell, tandläkare

Jag heter Yasmine Campbell och är född och uppvuxen i Uppsala. Till tandläkare studerade jag i Umeå och blev färdig med utbildningen 2005. Efter att ha jobbat ett par år på Folktandvården här i Uppsala och i Sala så flyttade jag till London för att jobba som tandläkare. Tandläkaryrket är så varierande, man kan göra undersökningar av små fina barntänder på förmiddagen för att sedan ställa sig och göra en större implantatoperation på eftermiddagen. Det är variationen som gör att man aldrig tröttnar på att vara tandläkare. Jag har hunnit med flera vidareutbildningar, både inom kirurgi och kosmetisk tandvård exempelvis. I London jobbade jag bland annat på en klinik på berömda Harley Street. Det är jätteroligt att vara tillbaka i min hemstad Uppsala och jag ser verkligen fram emot att träffa er alla!

Några av mina efterutbildningar:

Implantolgy course, GSD Academy, Lissabon

Comprehensive Smile Design & Occlusion Hands On Course, The Perfect Smile Institute, London

Dentoalveolär kirurgi f. allmäntandläkare, Umeå Universitet

The Face Team’s Dental Implant Year Programme, The Face Team, London

Baskurs – Toxin(bocouture), Noscomed, Stockholm


Sara Palomaa, tandläkare
Jag heter Sara och kommer från Hudiksvall. Efter gymnasiet arbetade jag ett år som lärling på Folktandvården, det var då fick upp ögonen för tandläkaryrket. Det är ett väldigt varierande yrke och man får träffa ny människor varje dag. Jag utbildade mig till tandläkare i Umeå där jag blev klar 2016, sedan gick flytten till Uppsala. Jag har jobbat inom folktandvården tills 2019 då jag började här på kliniken.


Johan Kopparskiöld, tandläkare
Mitt namn är Johan Kopparskiöld och jag tog min tandläkarexamen vid Karolinska Institutet. Under hela mitt vuxna liv har jag arbetat med människor, något som jag älskar! Att få komma tillbaka till min barndomsstad Uppsala och bli en del av det härliga arbetsteamet som finns på Wallingatan 1, känns helt fantastiskt.

Mitt främsta mål med att arbeta som tandläkare, är att du som patient ska vilja komma tillbaka, och efter varje besök känna dig nöjd.


Emil, tandsköterska

Jag jobbar som tandsköterska och har varit på kliniken sedan 2012. Mig finner ni både i receptionen och inne på behandlingsrummen som assistent. Jag assisterar vid så väl enklare undersökningar som större operationer. Jag arbetar också med hemsidan, marknadsföring, statistik och inköp.


Camilla, tandsköterska

Under min tandsköterskeutbildning praktiserade jag på Wallingatan1. Jag blev färdig med min tandsköterskeutbildning 2017 och har jobbat på kliniken sedan dess. Jag gillar tandsköterskejobbet då varje dag innebär nya möten med nya människor och jag har lätt till skratt. På fritiden umgås jag med min familj och jag tycker om att vara ute och fynda på loppis.


Maria, tandsköterska

Hej, jag började på Wallingatan1 som praktikant under min tansköterskeutbildning 2018. Jag blev färdig 2019 och fick då jobb på kliniken. Jag gillar att ta hand om människor och jag har tidigare jobbat som undersköterska. Jag valde att utbilda mig till tandsköterska då det är ett väldigt varierande yrke. Min fritid spenderar jag i stallet så mycket jag kan.


Vanja, tandsköterska

Vanja heter jag och är en av klinikens tandsköterskor.  Jag tog min examen som tandsköterska i Juni 2016 men började att arbeta deltid på kliniken redan under min utbildning. Att arbeta inom tandvården är en gammal barndomsdröm som jag nu förverkligat. Jag älskar att arbeta med människor och tar därför gärna lite extra hand om dig som är tandvårdsrädd. Tandsköterskeyrket är väldigt omväxlande och varje dag möter man nya utmaningar och får lära sig nya saker vilket gör att jag stormtrivs med det. Mig möter du under alla olika typer av behandlingar på kliniken och ofta är det jag som putsar och polerar dina tänder så de blir rena och fina i samband med undersökningen.


Årets nyföretagare

I februari 2013 fyllde kliniken ett år. I samma veva fick vi dessutom utmärkelsen Årets Nyföretagare vilket var otroligt roligt!2012 Årets Nyföretagare - Exclusive Care Sweden AB

Motiveringen löd ”Oförväget och efter noggrann förberedelse har företaget framgångsrikt etablerat sig på en konkurrentutsatt marknad inom tandvård samt hälso- och sjukvård. Med flexibilitet och tillgänglighet som honnörsord har årets pristagare på kort tid skapat en lönsam verksamhet med en god miljö för såväl patienter som personal. Företaget har en tydlig, modern profil med helhetsperspektiv på kundernas önskemål och behov.”